Imcaria

MEDITATIE

Herstel het contact met jezelf

In deze drukke tijden lopen veel mensen zichzelf voorbij. Werk, hobby's, kinderen,... De agenda’s staan meestal overvol met verplichtingen die we onszelf opleggen. We moeten van alles en nog wat en vergeten bij deze nogal negatief getinte denkwijze hoezeer wij bevoorrecht zijn dat we dit alles kunnen en mogen doen.

 

Zelfs onze hobby’s, die ontspannend en leuk horen te zijn, voelen hierdoor vaak aan als een opgedrongen ‘to do’ ding. We proppen ons vol met de meest ongezonde dingen, uit tijdsgebrek. We eten te veel, te vet, te weinig, drinken massa’s cola, koffie,....

 

 

Alles dient snel afgehandeld te worden, zodat er zo weinig mogelijk tijd verspild wordt aan zinloze dingen, dingen zoals genieten van een kop koffie, een warm bad, een leuke babbel met een voorbijganger op weg naar het werk, een lekkere gezonde maaltijd nuttigen,,.... Allemaal Zaken die vroeger vanzelfsprekend waren, zaken die ons een moment van bezinning geven, een moment van rust.

 

 

Het is net in deze momenten van rust dat men zijn onderbewustzijn kan waarnemen. Dat men in het hier en nu vertoefd en niet verdwaald in een brein vol gedachten over wat nog moet komen of net gepasseerd is. Doordat deze momenten zo zeldzaam zijn geworden voor de meesten onder ons, gaat de vervreemding van onszelf gewoon zijn gang, tot op een punt dat de confrontatie niet meer uit de weg te gaan is. We krijgen last van slapeloosheid, van hyperventilatie, van stress, ...

 

Teveel kwaaltjes om hier op te sommen, allemaal tekenen van ons onderbewustzijn dat het zo niet verder kan op deze manier, tekenen om aan te geven dat we onszelf, ons lichaam, onze geest niet goed onderhouden. Wij geven het niet de nodige zorg en aandacht die dat het nodig heeft om gezond en evenwichtig te leven.

 

 

En dan komt het punt dat we op zoek moeten gaan naar oplossingen, naar remedies voor al die kwaaltjes. Na talloze arts bezoeken krijgen we vaak te horen dat er lichamelijk niets mis is met ons, dat het waarschijnlijk ‘psychisch’ is. De eerste vraag die dan opkomt is vaak: “Beeld ik me dan alles in?

 

 

Het enige correcte antwoord op deze vraag is, NEE, je beeld het je niet in, het is jouw onderbewustzijn, jouw lichaam en jouw geest die samenwerken en je dat signaal geven dat het zo niet verder kan. Zij willen dat je eindelijk eens gaat luisteren naar hun en aanpassingen maakt in je leefwijze waar nodig.

 

“Maar hoe kun je in hemelsnaam ‘luisteren’ naar je onderbewustzijn? Hoe kun je dat stemmetje in jezelf waarnemen als je de verbinding met jezelf verloren bent? “

 

Meditatie en zelfbewustzijn biedt hier een oplossing. Het brengt je terug naar jezelf, naar je innerlijke kern. Meditatie brengt je in de rust en in de stilte die nodig is om deze verbinding te herstellen en alerter te worden voor signalen van jou onderbewuste, zodat dit onderbewuste gedeelte van jou zich gehoord en begrepen voelt en dus niet langer lichamelijke klachten moet creëren bij jou. Via meditatie en zelfbewustzijn herstel je de band tussen jouw lichaam en jouw geest, zodat je levenskwaliteit erop vooruit gaat, zodat je terug in staat bent je prioriteiten te stellen. Je leert jezelf terug ontdekken. Je leert terug te leven in het hier en nu, zonder je al te veel zorgen te maken over wat geweest is en nog komen zal.