Imcaria special
 

Voetreflexologie

voor 70 min. slechts 60 euro ipv 70 euro 
voor 35 min. slechts 35 euro ipv 45 euro

Tijdens de maand februari zetten we onze sessie Voetreflexologie graag in de kijker. 

Ben je nieuwsgierig naar wat een sessie inhoudt, naar wat het je kan brengen?

Boek dan zeker je afspraak tijdens deze maand aan een verminderd tarief en geniet van een leuke terugkom korting.

Voetreflexologie

Zoveel tijd we besteden aan de verzorging van ons gezicht, zo weinig aandacht hebben we voor onze voeten. Dat terwijl je voeten letterlijk en figuurlijk aan de basis liggen van je gezondheid. Door je voeten op de juiste manier aan te raken activeer je namelijk het zelfhelende vermogen van je hele lichaam.

 

Je voeten als poort naar de gezondheid van je héle lijf

Voetreflexologie is zo oud als de weg naar Rome en wordt in landen als India, China en Japan al eeuwenlang toegepast ter bevordering van de gezondheid. Toch duurde het tot 1975 voordat er een aantal grootschalig wetenschappelijke onderzoeken naar voetreflexologie werd uitgevoerd. De belangrijkste conclusie van deze onderzoeken? Voetreflexologie werkt en wel via het zenuwstelsel.

Ophoping van chemische stofjes

Een voet bevat meer dan 7.000 zenuwuiteinden. Deze zenuwen lopen via je benen omhoog en maken verbinding met andere zenuwen in je lichaam. Wanneer zich ergens in je lichaam een disbalans bevindt, bijvoorbeeld pijn in de onderrug, ontstaan er ophopingen van verschillende chemische stofjes rond de zenuwuiteinden in de corresponderende zone op de voeten. Met behulp van voetreflexologie is het mogelijk om deze chemische stofjes op een zachte manier af te voeren. Ze worden gefilterd door je nieren en via urine uitgescheiden waardoor de balans wordt hersteld. Daarom is het ook belangrijk om na een voetreflexologie sessie voldoende water te drinken.

 

Je voeten zijn in feite een spiegel voor je hele lichaam. Elk lichaamsdeel heeft een corresponderende zone op je voeten. Op je rechtervoet zitten alle reflexzones voor de rechterzijde van je lichaam, op je linkervoet zitten alle reflexzones voor de linkerkant van je lijf. Je tenen corresponderen met je hoofd en nek, de bal van je voet met het borstgebied, het zachte deel van je voet met het boven-, en middeldeel van je buik, je hiel met je onderbuik en bekken, de binnenkant van je voet met je wervelkolom en de buitenkant van je voet met je armen en benen. Een goede reflexoloog voelt feilloos aan hoe zenuwen kunnen worden gekalmeerd en ophopingen rond zenuwuiteinden kunnen worden opgelost.

 

Contra-indicaties

Voetreflexologie is een veilige methode. Toch zijn er een paar spelregels en contra-indicaties. Pas voetreflexologie niet toe bij:

  • spataderen rond je enkels

  • verrekkingen en verstuikingen

  • botbreuken

  • bot-, en gewrichtsblessures

  • huidinfecties/beschadigde huid

  • snijwonden

  • blauwe plekken

Voetreflexologie is bovendien geen goed idee als:

  • je in het eerste trimester van je zwangerschap zit, in deze periode nestelt de foetus zich in de baarmoeder en dat is een proces dat je op geen enkele manier wilt onderbreken/beïnvloeden.

  • je een orgaantransplantatie hebt ondergaan. Wacht minstens 6 maanden tot je lichaam het nieuwe orgaan heeft geaccepteerd en vraag toestemming aan de arts.

  • het raadplegen van een arts is sowieso zinvol als er spraken is van diabetes type 2, lymfklierkanker, hemofilie en afwisselend een hoge en lage bloeddruk.

Voetreflexologie 1_edited.png