2016-12-27%2020.48_edited.jpg

Gecertificeerd Hartcoherentie Coach/ Nerva

Gecertificeerd Hypno-therapeut/ IHR

Aangesloten bij BVV

Blue%20Hummingbird_edited.jpg

Maak je dapperheid wakker zodat je je eigen melodie kan zingen.

In 2008 heb ik mijn praktijk Imcaria opgericht. Doorheen de jaren is Imcaria uitgegroeid tot een plaats waar je tot rust kan komen, je jezelf terugvindt en van daaruit ook verder kan groeien.

 

De praktijk is vernoemd naar mijn twee prachtige dochters, Imca en Aria.

 

De naam Imca betekent groot en geweldig.

 

Alles draait om het grootse in jezelf aanspreken, het doen ontwaken en beleven. Ontdek welke geweldige eigenschappen er in jezelf zitten en laat deze naar buiten komen. Blijf bescheiden en jezelf, maar durf wel te zijn wie je werkelijk bent.

De naam Aria betekent lucht, adem, melodie en leeuw.

 

Geef jezelf de ademruimte om te leven en te groeien en je eigen lied te schrijven. Zing volop en laat anderen hiervan mee genieten. Ontketen de dapperheid in jezelf die dat mogelijk maakt.

Het vertrekpunt van alle “zijn”

Een combinatie van Imca en Aria is voor mij het vertrekpunt van alle “zijn”.

 

Imcaria staat dan ook voor het nemen en erkennen van je eigen verantwoordelijkheid, voor het terug in contact durven komen met je grootsheid. Spreek je eigen “geweldigheid” aan, wie je hoort te zijn zonder blokkades in het leven. Gun jezelf de ruimte om aanwezig te zijn en te groeien in het hier en nu.

 

Imcaria verbindt alles wat leeft en niet leeft.

 

Alles is energie en verbonden in geest en materie. Imcaria staat voor je eigen ik.

 

 

 

 

 

 

Wie ben ik? -Mijn verhaal

 

Ik ben Elke Kuppers (1977, Hasselt), mama van Imca en Aria en partner van Rudi. Ik ben actief als bewustzijnscoach in mijn praktijk Imcaria.

 

Vanaf mijn jeugd ben ik altijd al hooggevoelig geweest en voelde ik me vaak anders dan anderen. Na een vrij turbulente jeugd en het gevoel te hebben nergens bij te horen, trok ik me steeds meer terug om mijn pad te bewandelen met flink wat omwegen en uitdagingen die ik onderweg tegenkwam. Ook kwam ik erachter dat mijn intuïtie wel erg vaak klopte en ik vaak al dingen aanvoelde, alvorens ze werden uitgesproken, al was dat meer een last wat ik met me meedroeg dan dat ik dat als fijn ervoer. 

Inmiddels na heel wat paden bewandeld te hebben kwam mijn gouden pad in zicht en ben ik er achter gekomen dat ik nergens bij hoef te horen maar uniek ben in mijn eigen zijn en dat al deze ervaringen nodig zijn geweest om te worden wie ik nu ben. Zodat ik zelf mijn kennis mag en kan inzetten om personen te begeleiden in de weg die zij gaan.

Ik heb altijd een gezonde interesse gehad in het functioneren van de menselijke geest, in de relatie tussen gedachtenpatronen en de lichamelijke uiting hiervan. Ik geloof dat alles bestaat uit energie en energetisch met elkaar verbonden is. Dat geloof blijft steeds de rode draad in mijn zoektocht naar antwoorden.

Ik volgde dan ook reeds verschillende opleidingen, gaande van Gespecialiseerde voetverzorging tot Hypnosetherapie. Ik heb me doorheen de jaren gespecialiseerd in diverse methodes die het innerlijke welzijn bevorderen zodat je vanbinnen én vanbuiten weer kan stralen. 

Over Imcaria