Resultaatgericht doelen stellen

Een doel is een mentale voorstelling van een specifieke, meetbare prestatie die je met de juiste inspanning kunt leveren. Een doel kan gebaseerd zijn op een droom of op hoop.

 

Met een goed omschreven doel zal je precies weten wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat doen. Persoonlijke doelen stellen kan heel bevredigend, maar ook bijzonder nuttig zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat het stellen van doelen ervoor zorgt dat je zelfverzekerder, hoopvoller en succesvoller wordt – zelfs wanneer de doelen niet onmiddellijk behaald worden.

Eens je je persoonlijke doelen gesteld hebt is het belangrijk je focus hierop te houden. Zo blijf je gemotiveerd en geef je je onderbewustzijn geen ruimte voor falen. Iedere stap die je zet is vanaf dan een stap in de juiste richting. Als een stap toch niet zou verlopen zoals gewenst, dan gebruik je de wijsheid die erachter zit om in de toekomst valkuilen te vermijden. In plaats van “falen” kan je dan spreken van “uitgesteld succes”.

 

Imcaria helpt je graag bij het benoemen, stellen en /of behalen van je doelen.

Wenst u meer informatie over onze werkwijze aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op met Imcaria.

  • Facebook

@imcaria / Bewustzijns Coaching / Kuppers Elke/ Nieuwe hazendansweg 6 / 3520 Zonhoven / 0474.321.291 / BTW BE0899 028 959