Voet/handreflexologie

In verbinding met je hele lichaam.

Daar waar een voet- of handmassage vooral techniek vereist, baseert voet/handreflexologie zich op een combinatie van techniek en wetenschap. Op je voeten en handen zitten namelijk reflexzones die door energiebanen in rechtstreekse verbinding staan met andere lichaamsdelen en zo wordt via de voeten en handen, je hele lichaam behandeld.

Tijdens de sessies gaan we op de reflexzones van de voeten of handen met duim en vingers een gedoseerde druk uitoefenen. Dat zet een reflex in werking die organen en of klieren prikkelen en stimuleren waardoor blokkades opgeheven worden, afvalstoffen vrijkomen en de doorbloeding beter wordt. ​

Wat kan voet/handreflexologie voor je betekenen?

Met reflexologie kan je zowel lichamelijke kwaaltjes verzachten als emotionele stabiliteit creëren. Geblokkeerde energiebanen worden vrijgemaakt waardoor je energie de kans krijgt om terug te gaan stromen. Hierdoor wordt ons zelfgenezend vermogen gestimuleerd en het verstoorde evenwicht hersteld op lichamelijk en geestelijk niveau.

Het kan lichamelijke klachten verlichten of zelfs volledig laten verdwijnen. Denk maar aan darm- en spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, nek- en schouderpijn, gewrichtsklachten, emotionele klachten, slaapstoornissen, hormonale klachten ... Daarnaast wordt je weerstand versterkt.

Voetreflexologie verhoogt ook je emotionele stabiliteit en verlicht nervositeit, depressie, slaapstoornissen, PMS en andere vermoeidheidssymptomen.

Wat mag je van een sessie voet- of handreflexologie verwachten?

We beginnen de behandeling met een intakegesprek. Zo kom ik achter eventuele klachten en bespreken we je medische voorgeschiedenis om zeker een correcte en geschikte behandeling toe te passen.
Daarna begint de ontspannende voet- of handmassage, gevolgd door de drukpuntmassage, om terug te eindigen met een harmoniserende massage van beide voeten of handen.

Als er lichamelijke klachten zijn, uit dat zich in erg gevoelige, soms pijnlijke punten op de voet of hand. Bij specifieke klachten is het raadzaam een behandeling te herhalen. Dan bespreken we samen een persoonlijk traject.

Wenst u meer informatie over onze werkwijze aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op met Imcaria.

  • Facebook

@imcaria / Bewustzijns Coaching / Kuppers Elke/ Nieuwe hazendansweg 6 / 3520 Zonhoven / 0474.321.291 / BTW BE0899 028 959