top of page

Coaching voor ondernemers

Ervaar je veel stress of druk als ondernemer? Weet je niet welke keuze je moet maken of voel je je verward? Het je geen duidelijk plan of doel meer voor ogen? Merk je dat je werknemers het moeilijk hebben of heb jij het gevoel dat je uitgeblust bent. In een bore-out of burn-out terecht komt? 

 

Dan kan Imcaria je helpen om veerkrachtiger en rustiger om te gaan met situaties, je helpen ontdekken waar je kracht en potentieel zit en deze aan te wenden in je voordeel. 

Tijdens een verkennend gesprek bespreken we samen wat wij voor jou of voor je bedrijf kunnen betekenen. We bespreken wat de noden zijn en maken indien gewenst een persoonlijk begeleidingsplan op. Het is ook mogelijk om werknemers met bepaalde klachten te begeleiden in kleine groep van 2 of 4 personen. 

Bewustzijnscoaching

Stap voor stap zelfbewuster je bedrijf runnen vanuit je vaardigheden, motivatie en passie. Meer aandacht schenken aan je gedachten. Zijn deze in overeenstemming met je bedrijfsmissie en je doelstellingen? Of belemmeren ze je succesvol te zijn?

Door zelfreflectie gaan we meer inzichten verwerven in je persoonlijke werkstijl, de invloed van de omgeving hierop en je bijbehorende valkuilen. 

Bedrijfsreflexologie

Bedrijfsvoetreflexologie wordt vooral in Denemarken, maar ook in andere landen met succes ingezet bij het terugdringen van het ziekteverzuim. Arbeidsgerelateerde klachten zoals rug-, arm-, nek- en schouderklachten, die zijn ontstaan door een verkeerde werkhouding of aanhoudende stress kunnen worden aangepakt. Uit diverse onderzoeken blijkt ook dat de werktevredenheid en de productiviteit van werknemers wordt verhoogd. De  vitaliserende voetreflexmassage zorgt in korte tijd voor ontspanning en energie. Het geeft een verlaging van het stressgevoel, waardoor werknemers gezond en gemotiveerd aan het werk blijven.

Hypnose

Heb je een duidelijk plan voor ogen, maar lijkt het je onmogelijk dit te verwezenlijken omdat je niet gelooft in je eigen potentieel als ondernemer? Kamp je met 'spreek'angst, of een laag zelfbeeld dat je in de weg staat om succesvol te zijn? Dan kan Hypnose je helpen om te geloven in jezelf en je potentieel als ondernemer en de kracht om je plan om te zetten in realiteit aanwakkeren. 

Meditatie

Ondernemers stress is niet iets om te negeren. Hoewel het zelf aan te pakken is, is het gemakkelijk om stress te negeren totdat het onhandelbaar wordt. Maar als u meditatie beoefent als een ondernemer, kunt u het mogelijk later in de kern van de bedrijfscultuur implementeren om werknemerstevredenheid en een fantastische werkomgeving te garanderen.

Leren mediteren is als het leren van een nieuwe vaardigheid. Het kost tijd en toewijding. Maar als u het doorheeft, zijn de voordelen voor u en uw bedrijf eindeloos. Duizenden onderzoeken over de hele wereld hebben aangetoond dat bewuste meditatie grote effecten heeft op onze mentale en fysieke gezondheid – hier zijn slechts enkele van de bewezen voordelen:

  • Verhoogde focus

  • Verminderde stress

  • Verbeterde slaap

  • Verbeterde creativiteit

  • Betere gemoedstoestand

Mindfulness

Mindfulness is het bewustzijn van het huidige moment zonder oordeel. Het gaat om het cultiveren van een bewuste aanwezigheid in alles wat je doet. Voor ondernemers kan dit betekenen dat je je volledig richt op de taak die voor je ligt, zonder je zorgen te maken over het verleden of de toekomst. Dit kan je helpen om je aandacht en energie te richten, wat kan leiden tot meer doelgerichte acties en betere besluitvorming.

Hartcoherentie

Je hart, zenuwstelsel en hersenen communiceren voortdurend met elkaar. Zorgen en stress doen je hartslag versnellen en maken dat er geen evenwicht is tussen spanning en ontspanning. Anderzijds kunnen leuke, aangename herinneringen je hartslag opnieuw harmoniseren.

Met een eenvoudige ademhalingstechniek brengen we het hart in een zodanige staat dat het lichaam in balans komt. De stress en overprikkeling nemen af, je kunt opnieuw helder denken en optimaal functioneren Ideaal als ondersteunende techniek voor ondernemers, bedrijfsleiders en werknemers. 

Contacteer ons

Voor meer informatie vul onderstaand formulier in of contacteer ons op het nummer 0474/321.291

  • Facebook
  • Instagram

Bedankt voor je aanvraag we behandelen hem zo snel mogelijk

bottom of page